Makalenin İçerikleri
Barok tuğla mimarisi özellikle 16. ve 18. yüzyıllar arasında kullanılan bir yapı biçimidir. Tuğlanın verdiği dekoratif ve doğal görünüm o zamanlarda oldukça popüler bir hale gelmiştir. Günümüzde modern mimari ve çağdaş dekorasyon örneklerinde de Barok tuğla kaplamalar ile karşılaşmak mümkündür. Eski zamanların bir yansıması olan bu dekorasyon örneği, evlerde, ofislerde ve her tür mekanın dekorasyonunda sıkça tercih edilmektedir.
Barok tuğla kaplamalar, yapay tuğla kaplama modellerinden biridir. Ortama şık, modern ve çağdaş bir görünüm kazandırırken aynı zamanda nostaljik bir hava vermektedir. Barok Eskitme tuğlası ve Barok Kültür tuğlası olarak iki farklı çeşidi vardır. Bu çeşitlerin üretim aşaması neredeyse aynıdır. İki farklı çeşidi olsa da bu çeşitler renk bakımından oldukça zengindir. Kolay bir şekilde monte edilir ve dekoratif durmasının yanı sıra ortamda ısı ve ses yalıtımı da sağlar.
Barok tuğla modelleri, kullanım alanları bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Zengin renk skalası sayesinde her ortama kolaylıkla uyum sağlayabilir. Ayrıca boyanabilir olmasından dolayı yine istekleriniz doğrultusunda canlı renkler kazandırılabilmektedir. En çok kullanıldığı alanlar daha çok dış cephe kaplamalarıdır. Ayrıca kafelerde, restoranlarda ya da pastanelerde nostaljik bir hava kazandırmak amacıyla da kullanılmaktadır.
Evlerde ise, şömine ve şöminenin bulunduğu duvarın tamamına, televizyon ünitelerin ya da mutlakta evye bölümünün olduğu duvara tercih edilmektedir. Mağazalarda merdiven ya da vitrin ardına ışıklandırma yapılarak egzotik ve dikkat çekici bir görünüm kazandırmaktadır. Barok tuğla kaplama ofislerde de en çok tercih edilen dekorasyon örneklerinden biridir. Özellikle masanın olduğu bölümün ardındaki duvara yapılarak saygın ve modern bir hava kazandırır. Gece kulüplerinin girişlerinde, barlarda barın arkasındaki duvara ya da eğlence mekanlarına mistik bir görünüm sunar.
Oldukça geniş bir doğal renk skalasına sahip olan Barok tuğla çeşitleri, aklınıza gelebilecek her mekanın konseptine ve dekorasyonuna uyum göstermektedir. Özellikle Eskitme tuğla görünümü, doğal yollardan 150 yılda meydana gelecek bir dokudur. Endüstriyel tasarımlarda mekan tasarlama trendlerinin başında gelmektedir. Yıllar öncesinden kalma kültürel mirasın en güzel yansımalarından biridir.
Renk skalasında en çok tercih edilen beyaz, pastel, bergama, kırmızı, siyah ve krem renklerinin yanı sıra;
Kaplama yapılacak ortamın dekorasyonuna göre ya da farklı renk seçeneklerine göre tuğla çeşitleri boyanabilmektedir. Herhangi bir solma ya da dökülme söz konusu olmaz. Uzun yıllar dayanıklılığı sayesinde, ortama doğal ve şık bir görünüm kazandırmaya devam edecektir. Maliyeti de oldukça düşüktür. Bu yüzden hem bütçe dostu hem de doğallık bakımından çevre dostudur. Dekorasyonu canlandırmak adına üzerine türlü aksesuarlar asılabilmektedir. Kolay monte edilebildiği gibi kolay bir şekilde de demonte işlemleri yapılabilmektedir.
Kültür Tuğlaları Modellerimiz için tıklayınız.